Funkcije koje treba da imate na svom web sajtu

Funkcije koje treba da imate na svom web sajtu

Nemojte se fokusirati samo na početnu stranicu, ključne reči i naslove

Prvi korak ka prodaji je kada klijenti posete vašu veb lokaciju da bi videli proizvode koje su tražili. Naravno, optimizacija pretraživača i bolje rangiranje ne mogu zadržati vaše klijente na vašoj veb lokaciji ili ih naterati da kupuju. Kada klijent poseti vaš web sajt, sada se uverite da se zainteresuje za vaše proizvode ili usluge i da ostane tamo.

Motivišite ga da kupi proizvod jasnim i nedvosmislenim informacijama. Stoga, ako slučajno prodajete više od jednog proizvoda ili usluge, navedite sve potrebne informacije o tome. Možda čuvanje informacija na drugoj stranici. Pružajući pogodne i lako vidljive veze, korisnik može doći do ovih stranica i dobiti detalje.

Razumevanje vašeg ciljnog kupca – karakteristike koje morate da imate

Ako dizajnirate web sajt za koju mislite da će privući kupce, ali zapravo ne znate ko su vaši kupci i šta žele da kupe. Malo je verovatno da ćete zaraditi mnogo novca. Web sajt je proširenje ili zamena za standardni izlog. Možete da pošaljete email svojim postojećim klijentima i zamolite ih da popune anketu ili čak dok pregledaju vaš web sajt.

Pitajte ih o njihovom mišljenju. Zašto im se sviđaj vaš web sajt?

  • Da li imate popuste na cene ili kupone za ponudu?
  • Da li su vaše cene konstantno niže od ostalih?
  • Da li je vaša cena dostave niža?
  • Da li brže odgovarate na pitanja kupaca?
  • Da li su vaši opisi proizvoda bolji?
  • Vaša politika vraćanja i garancija bolja od konkurencije?

Da biste upoznali svog klijenta, možete da proverite evidenciju kreditnih kartica. Ili zamolite kupca da popuni jednostavan obrazac za kontakt sa imenom, adresom, godinom, polom, itd. kada kupi proizvod.

Da li vaš web sajt pruža dovoljno kontakt informacija?

Kada prodajete sa web sajta, vaš klijent može da kupi vaše proizvode 24 sata dnevno. Takođe, vaši klijenti mogu biti iz drugih zemalja koje su hiljadama kilometara daleko. Uvek uključite kontakt informacije. Po mogućstvu na svakoj stranici vašeg web sajt.

Uz poštansku adresu, broj telefona i adresu e-pošte na kojoj možete biti kontaktirani. Ljudi će možda morati da vas kontaktiraju u vezi sa prodajom, opštim informacijama ili tehničkim problemima sa vašim web sajtom. Prosledite svoju e-poštu na drugu adresu e-pošte ako ne proveravate često poštansko sanduče na web sajtu.

Kada kupac želi da kupuje na mreži, obezbedite dovoljno opcija kao što su kreditna kartica, PaiPal ili druga usluga plaćanja na mreži.

 

Tagovi: web sajt
Copyright © 2024, Animat Studio. Developed by Animat studio.