Odabir pravog naziva domena

Odabir pravog naziva domena

Odabir pravog naziva domena je važan korak u kreiranju vašeg web sajta. Evo nekoliko saveta koji će vam pomoći da odaberete pravi naziv domena:

 

Kreativnost - Odaberite naziv domena koji je jedinstven i kreativan, a koji će se lako zapamtiti i razlikovati od drugih web sajtova.

Jasnoća - Vaš naziv domena treba da jasno odražava sadržaj vašeg web sajta. Takođe, razmislite o tome da koristite ključne reči koje će pomoći u optimizaciji vašeg web sajta za pretraživače.

Dužina - Pokušajte da izbegnete suviše dugačke nazive domena. Idealna dužina je između 6 i 14 karaktera. Takođe, pokušajte da izbegnete složene nazive domena koji mogu biti teški za izgovaranje ili kucanje.

Ekstenzija - Razmislite o izboru prave ekstenzije. Ukoliko je vaša ciljna grupa globalna, možda će biti bolje da odaberete .com, .org ili .net ekstenziju. Ukoliko želite da naglasite lokalnost, razmislite o regionalnim ekstenzijama kao što su .rs ili .hr.

Zaštita - Razmislite o zaštiti vašeg naziva domena registracijom više verzija vašeg naziva domena kako bi sprečili da drugi koriste slična imena koja bi mogla da zbune vaše korisnike.

Provera dostupnosti - Pre nego što se odlučite za naziv domena, proverite dostupnost naziva preko registrara domena. Vaš izbor naziva može zavisiti od toga da li je već zauzet ili ne.

 

Ukratko, odabir pravog naziva domena može biti ključan faktor za uspeh vašeg web sajta. Razmislite o kreativnosti, jasnoći, dužini, ekstenziji, zaštiti i proveri dostupnosti kako bi odabrali naziv domena koji najbolje odgovara vašim potrebama.

 

Tagovi: hosting, domen
Copyright © 2024, Animat Studio. Developed by Animat studio.